ΜΑΓΙΟ…ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΧΩΝΕΙ ΤΟΣΟ!

ΜΟΔΑ, ΕΚΘΕΣΗ, ΑΝΕΣΗ;


Αν φαντάζεστε ότι το μαγιό ξεκίνησε το ταξίδι του ως ένα ρούχο fullbody για να καλύψει το αμαρτωλό ή έστω προκλητικό γυναικείο σώμα, τότε δεν έχετε μεγάλη φαντασία.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι στην αρχαιότητα οι κολυμβητές ήταν γυμνοί. Αργότερα, τοιχογραφίες από την αρχαία ρώμη απεικονίζουν γυναίκες να παίζουν διάφορα αθλήματα φορώντας κοστούμια δύο τεμαχίων όπου κάλυπταν ίσα ίσα το στήθος και τους γοφούς. Κάτι πολύ κοντά στο σημερινό στράπλεξ μαγιό.

Ο Μεσαίωνας με τη σειρά του, αυτή η περίοδος της παρακμής και των πανδημιών βλ. μαύρη πανώλη, απομάκρυνε τον κόσμο από την κολύμβηση.

Επομένως, αυτό που οδήγησε στην ιδέα του μαγιό ήταν η ανάγκη προστασίας από τις μυκητισιακές λοιμώξεις.  Το νερό, η εφίδρωση, η ηλικιακή ακτινοβολία ήταν τρεις επιβαρυντικοί παράγοντες που σε συνδυασμό με το γυμνό σώμα ευνοούσαν τους ερεθισμούς αλλά και την ανάπτυξη μικροβίων. Σίγουρα είναι κάτι που και στην εποχή μας ακούγεται συχνά εξαιτίας των μικροσκοπικών μαγιών.

Και φτάνουμε τους επόμενους αιώνες όπου στην αρχή του μαγιό ήταν ένα μακρύ άβολο κίτρινο φόρεμα με φαρδιά μανίκια, στη συνέχεια έγινε ένα φαρδύ φανελάκι τύπου ρόμπα ή φανέλα,  για να φτάσει στον 19ο αιώνα αυτή η γνωστή σωβρακοφανέλα με κόκκινες και άσπρες ρίγες.

Μόλις το 1920, το μαγιό γίνεται επιτέλους λειτουργικό και ενσωματώνει διακοσμητικά στοιχεία. Για πρώτη φορά, μετά την αρχαιότητα συναντάμε τα δύο κομμάτια, μέχρι και το γνωστό topless.

Η ΛΕΞΗ ΜΑΓΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΕΞΗ MAILLOT/MAILLE ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΥΦΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΑΣΚΙΩΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ…ΜΑΓΙΟ 

..πως φτάσαμε στο σήμερα: Από το γυμνό στο total ντυμένο και πάλι στο…ημίγυμνο! 

Από το συντηρητικό ολόσωμο, στο αποκαλυπτικό μπικίνι και από το μονοκίνι στο brazilian.

To 1920, τα μαγιό παράγονται από μαλλί, αλλά βαραίνουν πολύ και αργούν να στεγνώσουν. Επίσης συνδυάζονται πολλές φορές με κάλτσες ή / και παπούτσια. Ναι, ευτυχώς δεν ζούμε στο 1920!

Το 1930, έχουμε πλέον ελαστικό ύφασμα ενώ το 1946 παράγεται το πρώτο μπικίνι. Ψηλόμεσο φυσικά!

Το 1950 κερδίζει η θηλυκότητα! Τα μαγιό τονίζουν με ωραίο τρόπο τις καμπύλες, χρώμα, ενισχύσεις, ραφές και ειδικές σούρες μαζεύουν τις κοιλίτσες, τονίζεται το στήθος και γενικά ζήτω το 1950! Μάλιστα, αυτήν την εποχή κάνουν την εμφάνισή τους και τα cat-eye γυαλιά που συμπληρώνουν κάθε εμφάνιση με μαγιό.

Μόλις δέκα χρόνια μετά, έρχονται τα θρυλικά 60’s όπου το μπικίνι γίνεται ο βασιλιάς σε μια πιο αποκαλυκτική εκδοχή, αφού κατεβαίνει κάτω από τον αφαλό. Η μόδα προετοιμάζεται για τα τολμηρά 70’s.

Και έρχεται η εποχή των λουλουδιών όπου το σώμα απενοχοποιείται και τα μαγιό, πάντα σε μπικίνι, γίνονται μικροσκοπικά, χαμηλόμεσα, με τολμηρά χρώματα και σχέδια, κάπως ψυχεδελικά. Και βέβαια συνδυάζονται με τεράστια γυαλιά και πολλά χρωματιστά φουλάρια στα μαλλιά.

Τα χρόνια περνούν και τη συνέχεια την ξέρετε…

Σήμερα, όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι για κάθε γούστο, ανάγκη, σωματότυπο.


Επιλέξτε λαμβάνοντας υπόψη: 

  • το ύφασμα (θέλουμε να στεγνώνει γρήγορα και να μην διαφανίζει αν βραχεί),
  • το χρώμα (μια λευκή επιδερμίδα δεν μπορεί να υποστηρίξει τα νέον χρώματα σε αντίθεση με μια μαυρισμένη ή σκουρόχρωμη επιδερμίδα που δείχνει εντυπωσιακή με νέον επιλογή),
  • το σωματότυπο (υπάρχουν επιλογές για όλες που κολακεύουν, αναδεικνύουν ή χαντακώνουν ένα σώμα),
  • την ηλικία (όσο και αν δεν μας αρέσει, η μόδα διαφέρει ανάλογα την ηλικία),
  • το στυλ (ένα λεοπάρ μαγιό ή ένα λαμέ μαγιό δεν μπορέι να φορεθεί από κάποια με αθλητικό στυλ ή πιο ήσυχο στυλ).


Βέβαια, όπως έχουμε πει, τη μόδα θα πρέπει να την βλέπουμε σαν παιχνίδι. Οπότε εάν θέλετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία!

“Αγαπάμε τη διαφορετικότητά μας γιατί είναι αυτό που μας κάνει μοναδικές”.